Carucioare bebe

Piata este plina de diferite chestii pentru bebelusi de care probabil ca nu aveti neaparata nevoie. Caruciorul insa este o necesitate si in timp ce bebe creste si devine copilas, probabil ca veti cumpara mai mult decat unul. Carucioarele pentru copii vin in toate marimile si modelele. Ca si la achizitionarea unei masini sau a unei biciclete, exista cateva lucruri de care trebuie sa tinem neaparat cont.

Cumpara un carucior adecvat varstei

Nu toate modelele de carucioare copii sunt potrivite nou-nascutilor. De exemplu, carucioarele sport sau tip umbrela nu sunt recomandate bebelusului tau pana cand acesta nu poate sta singur in sezut. Pana catre varsta de 6 luni, bebelusul va avea nevoie sa stea fie intins pe spate fie intr-o pozitie foarte inclinata astfel incat sa nu se execute presiune nedorita pe coloana acestuia.

In cazul in care caruciorul ales vine cu un landou sau un cosulet tip bassinet, nu presupuneti automat ca acesta este de uz universal, adica poate fi folosit si prin casa. In cazul in care producatorul nu sustine in mod expres acest lucru, landoul este de obicei proiectat pentru a fi folosit doar pe carucior.

Unul din cele mai importante caracteristici ale unui carucior este limita de greutate. Carucioarele pot fi categorisite pe varste, acestea sunt de multe ori un indicativ bun, insa greutatea copilului este elementul definitoriu pentru cumpararea caruciorului pentru scopul propus. Exista copii sanatosi de un an la 10 kilograme si copii de 3 ani la 8,5 kilograme…
Planificati astfel cumpararea caruciorului incat acesta sa fie adecvat copilului vostru si perioadei in care il va folosi (sa nu uitam ca bebelusii cresc foarte repede).

Familiarizati-va cu caracteristicile caruciorului

Poate parea putin deplasat, dar nu strica sa verificati carateristicile caruciorului pe care vreti sa il cumparati. Majoritatea au aceleasi caracteristici, ca de exemplu faptul ca sunt pliabile, insa exista mici diferente care pot sa va dea bataie de cap sau sa va asigure o experienta si plimbare placuta.

  • Plierea caruciorului – desi majoritatea au aceasta caracteristica nu este tot una daca dupa pliere acesta devine super compact sau pur si simplu, abia abia incape in portbagajul masinii. De asemenea plierea si demontarea acestuia trebuie sa se faca cu usurinta.
  • Atasarea si inchiderea centurilor de siguranta – acestea trebuie sa fie sigure, copilul sa nu le poata desface insa sa nu fie stupid de greu de manevrat nici pentru parinti
  • Coborarea si ridicarea spatarului – acesta trebuie sa fie usor si accesibil. Ganditi-va ca veti cobora spatarul in timp ce doarme bebelusul, acesta trebuie sa se poata face usor, fara smucituri sau miscari care sa il trezeasca pe bebe.
  • Atasarea unui scaun de masina sau landou la carucior – atasarea si fixarea aestuia trebuie sa se faca cu usurinta. Nu uitati sa verificati daca scaunul de masina sau landoul este bine atasat de carucior: prindeti cu ambele maini scaunul si ridicati complet caruciorul, pentru a vedea daca sunt conectate toate punctele de siguranta.

Tineti intotdeauna cont de siguranta si confortul copilului atunci cand cumparati un carucior. Varsta acestuia joaca un rol important in alegerile voastre. Puteti opta pentru carucioare gen trei in unu care acopera nevoile voastre de la primele saptamani de viata pana cand copilasii devin independenti de carucior. Sau puteti cumpara mai multe carucioare (cu landou, clasic, sport) in concordanta cu varsta copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *